ΠΑΤΡΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Welcome to UP 2023

Το ραντεβού του «Welcome to UP 2023»

Το ραντεβού του «Welcome to UP 2023»

Το ραντεβού του «Welcome to UP 2023» δίνεται στις 18-19-20-21-22 Οκτωβρίου 2023 με επίκεντρο το Campus του Πανεπιστημίου Πατρών, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ακόμα πιο πυκνό, με τις δράσεις να εκτείνονται από την μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη, αλλά και να επεκτείνονται γεωγραφικά εκτός των ορίων της.

Διοργάνωση

Μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών

Μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, καθώς και τη συνεργασία των Δήμων Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου, αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών του.

Πάτρα
Η πόλη

Η Πάτρα

Η Πάτρα

Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και η τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας, με πληθυσμό που ανέρχεται περίπου σε 212.000 κατοίκους, ενώ η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή περιλαμβάνει περίπου 320.000 κατοίκους,.

Απέχει 216 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται στους πρόποδες του Παναχαϊκού όρους και βρέχεται από τον Πατραϊκό κόλπο. Αποτελεί σημαντικό αστικό κέντρο και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας συνδέοντας την πόλη με την Ευρώπη.

Είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας

Η πόλη φημίζεται ιδιαίτερα για ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά καρναβάλια

Η πόλη έχει πλούσια και μακραίωνη ιστορία τουλάχιστον τεσσάρων χιλιετιών. Λίγα από τα χαρακτηριστικά τοπόσημα και σημεία ενδιαφέροντός της είναι:

  • Το Κάστρο

  • Ρωμαϊκό Ωδείο, Στάδιο και Υδραγωγείο

  • οι Μυκηναϊκοί Τάφοι της Βούντενης

  • ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα (ο μεγαλύτερος Ι. Ναός των Βαλκανίων)

  • το βραβευμένο Αρχαιολογικό Μουσείο

  • οι επιβλητικές σκάλες της Αγίου Νικολάου

  • Achaia Clauss

  • η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (ένα σύγχρονο θαύμα της μηχανικής)

Η πόλη

To Αγρίνιο

Το Αγρίνιο

-Το Αγρίνιο με πληθυσμό περίπου 102.000 κατοίκους, μαζί με την Πάτρα και τα Ιωάννινα, αποτελούν τα τρία μεγαλύτερα αστικά κέντρα στο δυτικό τμήμα της χώρας. Κατά τη μυθολογία χτίστηκε από τον βασιλιά Άγριο, ενώ η πόλη, χτισμένη δίπλα σχεδόν στον ποταμό Αχελώο έχει πλούσια ιστορία και δεκάδες αξιοθέατα.

– Στο Αγρίνιο λειτουργούν τα Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Αειφορικής Γεωργίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αγρίνιο
Μεσολόγγι
Η πόλη

Το Μεσολόγγι

To Μεσολόγγι

-Το Μεσολόγγι με πληθυσμό περίπου 34.500 κατοίκους είναι κτισμένο ανάμεσα στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα και στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και είναι η έδρα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ταυτισμένη με τον Αγώνα του 1821.

– Η πύλη της εξόδου, ο κήπος των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών, ανδριάντες και προτομές αγωνιστών και φιλελλήνων, όπως του Μάρκου Μπότσαρη, του Κυριάκου Μαυρομιχάλη και του Λόρδου Βύρωνα αποτελούν ορισμένα μόνο από τα τεκμήρια του ρόλου που διαδραμάτισε η πόλη στον αγώνα της ανεξαρτησίας.

– Στο Μεσολόγγι έχει έδρα η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών και τα τμήματα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών και Γεωπονίας.