Χορηγός Ιστοτόπου:

Χορηγός Ιστοτόπου:

Φόρτωση Εκδηλώσεις

13.00

Ξενάγηση στην εικαστική συλλογή του Ιδρύματος Ελληνικής Διασποράς

(Αναχώρηση λεωφορείου από την Πρυτανεία)

Στο πλαίσιο του καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, οργανώνεται μια ξεχωριστή ξενάγηση στο Ίδρυμα Ελληνικής Διασποράς. Η ξενάγηση θα προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έργα τέχνης Ελλήνων δημιουργών που έζησαν και δημιούργησαν στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την επιρροή της ελληνικής καλλιτεχνικής έκφρασης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πίνακες, γλυπτά και εικαστικές εγκαταστάσεις που παρουσιάζουν τη διασταύρωση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς με διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα και πολιτισμούς. Ο σκοπός αυτής της ξενάγησης είναι διττός. Αφενός, επιδιώκει να προωθήσει τη διεθνή προβολή της ελληνικής τέχνης της διασποράς και αφετέρου να ενισχύσει την κατανόηση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικότητας μέσω της μελέτης και ανάλυσης αυτών των έργων.

Οι φοιτητές θα αποκτήσουν γνώσεις για το πώς η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ πολιτισμών και να συμβάλει στη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας του Ελληνισμού. Η συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Ίδρυμα ενισχύει την προσπάθεια καταγραφής και μελέτης της ελληνικής τέχνης της διασποράς, και στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους νέους φοιτητές να συμβάλουν ενεργά σε αυτό το πολιτιστικό έργο.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Οκτωβρίου
Ώρα:
1:00 μμ - 3:00 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Ίδρυμα Ελληνικής Διασποράς
Μαγούλα
Κάτω Καστρίτσι, 26504 Greece
+ Χάρτης Google
Phone
+(30)2610910991
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Μοιράσου το

Go to Top